Barcelona: Wat te doen, wat te doen?

In Barcelona is veel te doen. Er zijn genoeg musea om te bezoeken, parken om in rond te slenteren en de grote winkelstraat La Rambla mag je natuurlijk niet missen. Een week in Barcelona is gewoon echt niet genoeg. Zeker niet als het ook nog eens heerlijk weer is, want dan gaat alles een stuk langzamer. Met gemiddeld zo’n 23 graden is juni perfect om te kunnen genieten van de zon, maar niet overhit te raken bij een lange wandeling.

Het eten

Maar nu eerst: het eten. Een o, zo belangrijk aspect van Barcelona waarop ik mij vooraf erg heb verheugd. En oh my, wat werd ik blij verrast! Ik ben een echte seafood lover en  kon dan ook mijn geluk niet op. Heerlijke tapas van gevulde baby-inktvis, gamba’s of pan con tomate. Ik was al een tijdje geen fan meer van Spaans eten in Nederland en nu zal ik het helemaal niet snel meer eten, tenzij ik het zelf maak. Naast zeevruchten en vis zijn ze in Spanje ook niet vies van een goed stuk vlees. Zo heb ik ook heerlijke eend gegeten. Maar dan ook echt heerlijk. En de geweldige zwarte paella moest ik thuis nog eens namaken met de intvisinkt die ik van La Boquería heb meegenomen. Jammer genoeg heb ik niet veel foodpics heb genomen, alleen deze twee.

La Boquería

En nu we het toch over eten hebben: aan de  La Rambla zit ook La Boqueria, een van de grootste eetmarkten van Europa. Je vind er alles wat het hart van een echte foodie maar begeert. Allerlei soorten (paella)rijst, ontelbare groenten- en fruitkraampjes, vlees en vis zo ver als het oog maar reiken kan en meer kruiden dan waar in een gemiddelde keuken plaats voor is. Je vind er werkelijk  van alles. Schrik niet op bij het aanzicht van een gevild konijn of een varkenspiemel. En je moet even zoeken en navragen, maar je kunt er zelfs inktvisinkt vinden om zwarte paella mee te maken.

Tip: op meerdere plekken verkrijgbaar, maar hier in vele smaken te vinden: alcoholische waterijsjes. Mojito-, daiquiri- of sangriasmaak, het kan allemaal.

IJsjes, ijsjes, ijsjes… In alle kleuren en smaken. ❤

Winkelen

La Rambla is zeg maar de Kalverstraat van Barcelona. Als je wil winkelen zit je daar goed. Je vind er de H&M, Zara en wat nog meer. Maar veel leuker is nog om de vele kleine zijstraatjes rondom La Rambla in te duiken en lekker rond te struinen. Hier vind je dingen die je thuis niet zo snel kan vinden. Trek er gerust een middag of twee voor uit om lekker op avontuur te gaan en ik beloof dat je je niet zult vervelen. Ik heb zelf het meeste uitgegeven aan sieraden, maar je vind het werkelijk van alles.

Het strand

Als je La Rambla afloopt, kom je op een van Barcelona’s stranden: Barceloneta. Het enige strand waar ik ben geweest, omdat dit strand simpelweg op loopafstand was van mijn hostel. Er zijn restaurantjes, kraampjes en zelfs fitnesspleintjes, welke ook voor een mooi uitzicht zorgen. Het zand is, zoals ik eerder al schreef, even wennen. Het is erg grof en ruw en voelt niet bepaald fijn aan vermoeide voeten. Maar het is heerlijk om lekker te gaan liggen en te lezen, slapen, zwemmen of gewoon om alle verschillende mensen om je heen te observeren.

Barcelonetastrand

Barcelonetastrand

Looptour

Hoewel aan het strand liggen, lekker eten en winkelen erg aantrekkelijk klinken, is het misschien nog wel het meeste aan te raden om meteen een gratis Walking Tour te doen. Deze werd mij door het hostel aangeraden en wat fijn is aan gratis looptours is dat je niet € 50 kwijt bent aan een chagerijnige gids die er niet echt veel zin meer in heeft, maar iemand hebt die echt zijn best doet om aan het einde van de rit een goeie fooi van je te krijgen. Daarnaast doe je nog een beetje kennis op van de geschiedenis van de stad, hoe de situatie politiek in elkaar steekt en pak je natuurlijk in één klap een hoop bezienswaardigheden mee. Hier zal ik later nog een post met een hoop foto’s aan wijden.

Musea

Ik heb helaas niet echt een museum bezocht, want naast het feit dat het eigenlijk te mooi weer was (wat wil je, in Barcelona?), is het er gewoon niet van gekomen. Op één na: Casa Museu Gaudí, het oude huis van Gaudí in Park Güell, een gigantisch park, waar je helemaal de berg op kunt lopen en waar een prachtig uitzicht over de stad, het strand en de zee je opwacht. Het huisje is juist erg klein, maar je vind er prachtige meubels en het is geweldig om te gezien te hebben. Fijne bijkomstigheid is de lage entreeprijs. Een kaartje kost namelijk slechts € 5,50 en jongeren, studenten en 65-plussers krijgen een euro korting. Onder de tien jaar is het helemaal gratis. Een uitgebreid fotoverslag volgt nog, maar hier alvast een voorproefje van de prachtige spullen die er te vinden zijn. 

Het nachtleven

Er zijn genoeg bars en clubs om ’s avonds gezellig wat te drinken of je uit te sloven op de dansvloer. Enig nadeel is dat waar de stad overdag heel veilig is, de sfeer omslaat zodra de zon ondergaat. Hoewel er vrijwel nooit geweld wordt gebruikt, is de kans om beroofd te worden altijd en overal aanwezig en dat dit niet onderschat moet worden, heb ik aan den lijve ervaren. Ik hielp een vriend bij de kaartjesautomaat in de metro en ik hield mijn tas niet dichtbij genoeg. Gelukkig had ik op tijd door wat er gebeurde en de man liep rustig de andere kant op, alsof er niets gebeurd was. Hier had de gids van onze looptour ons al voor gewaarschuwd: in het ergste geval ben je je geld kwijt, maar meestal kom je er zelf zonder kleerscheuren vanaf. Maar dit soort situaties doen zich dus vooral voor op straat en dan met name in de metro. In uitgaansgelegenheden is het over het algemeen juist erg veilig. Wat me op het volgende punt brengt: uitgaan.

De eerste bar in Barcelona waar ik ben geweest was een jazzbar, volgens mij geheel toepasselijk Jazz Bar genaamd. Er was waarschijnlijk een jamsessie aan de gang waarbij een studentengroep afwisselend pop-achtige en a capellaliedjes liet horen. Het zal een jamsessie zijn geweest. Het was erg leuk, hoewel de barbediening strontchagerijnig was en niet, in plaats van het gratis biertje dat ik bij binnenkomst kreeg, tegen bijbetaling een lekker mixje voor me wilde inschenken. Nou, dan niet. Nog een andere kroeg, de Bollocks Bar, is erg donker en een beetje alternatief. Aan de muur hing een beeld van een vent die met een elektrische gitaar in zijn handen en z’n broek op z’n enkels op een wc-pot zat. Erg oncharmant, maar wel amusant. In de buurt van La Rambla heb ik nog een gezellige kroegentocht gedaan, waarbij vele mojito’s betrokken waren. Een leuke club is de Mojito Club, waar ik op aanraden van het hostel een drankje heb gedronken en een dansje heb gewaagd. Er wordt een mix van salsa en pop gedraaid, maar de muziek is altijd zeer dansbaar. Ze hebben er ook eigen dansjes waaraan dan het hele publiek in vol enthousiasme meedoet. Ook de mannen. Oh, wat hou ik van Spaanse mannen.Ook ben ik in een gezellige Ierse Pub geweest, waar het elke nacht wel St. Patty’s leek, gezien wat er aan de muren hing en op de bar lag. Daar heb ik een pubquiz gedaan en niet eens verloren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s